­

Hoidollinen pigmentointi viimeistelee rintasyöpään liittyvän kirurgisen toimenpiteen, rinta- tai nännirekonstruktion. Pigmentoinnin avulla rinta pyritään palauttamaan mahdollisimman luonnollisen näköiseksi leikkauksen jälkeen.

Rintasyöpä, joka on vaatinut kirurgisen toimenpiteen, voi vaikuttaa rinnan ulkonäköön. Rintaan ei välttämättä aina rekonstruoida nänniä leikkauksen yhteydessä.

Mamillatatuointi eli kestopigmentoimalla tehty rintatatuointi on tärkeä osa modernia rinnankorjausta. Se viimeistelee uusiorinnan luonnollisen näköiseksi. Rintatatuointi voidaan tehdä siinä vaiheessa, kun kaikki korjaustoimenpiteet on tehty ja arvet ovat parantuneet. Tatuointi käsittää nännin ja nännipihan ja sillä jäljitellään toisessa rinnassa mahdollisesti olemassa olevaa omaa nänniä ja nännipihaa.

Pigmentointihoidolla rinta pyritään palauttamaan mahdollisimman luonnollisen näköiseksi.

Toimenpide

Areola- ja nännialueelle pigmentoidaan sille ominainen väri, sijainti ja muoto. 3D-pigmentointitekniikalla saavutetaan esteettisesti kaunis lopputulos. Käytämme alan parhaita ja turvallisimpia värejä sekä kehittyneintä tekniikkaa.

Rintatatuointi eroaa hoidollisesta pigmentoinnista

Joskus asiakkaan areola-aluetta on aiemmin yritetty värjätä tavallista tatuointia muistuttavalla tekniikalla. Nämä "rintatatuoinnit" voivat muuttaa halutun värin vääränlaiseksi tatuointivärin koostumuksen ja ihon oman PH:n vaikutuksesta. Myös hoidollisesta pigmentoinnista käytetään joskus nimeä rintatatuointi tai mamillatatuaatio, mutta kyse on eri toimenpiteestä. Tatuontivärillä ja tekniikalla tehdyt areola-alueen värjäykset voivat pahimmillaan olla terveydelle haitallisia. Tatuointiväri sisältää rautaoksidia, mikä mm. häiritsee mammografian, eli rinnan magneettikuvauksen, tekemistä. Joissain tapauksissa mammografiaa ei voida rintatatuoinnin jälkeen enää tehdä. Hoidollinen pigmentointi eroaa tatuoinneista sekä käytettävän väriaineen että tekniikan osalta. Arven peitepigmentoinnilla voidaan korjata myös tatuointivärien aiheuttamat muutokset hoidettavalla alueella.

Hoidon kesto

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi pigmentointitoimenpide tehdään kaksi kertaa. Toinen käsittely tehdään aikaisintaan 4 viikon päästä ensimmäisestä toimenpiteestä. Pigmentointi kestää noin 60-120 minuuttia. Tavallisesti toimenpide uusitaan kahden vuoden välein tai tarpeen mukaan. Leikattuun rintaan voidaan tehdä myös arpihoito, joka auttaa leikkausarpien parantumisprosessissa.

Hinnasto 

« AJANVARAUKSEN PAINAA »

Puhelin: 0445044409

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

­